ÇORUM / MERKEZ - Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi

ÇIRAK VE USTALIK İÇİN GEREKLİ BELGELER

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER ÇIRAK

OĞRENCININ GETİRECEĞİ EVRAKLAR:

1) Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

2) Öğrenci HES Kodu.

3) 1 Adet Biyometrik Vesikalık Fotoğraf

4) Öğrenim Belgesi (DİPLOMA-TASDİKNAME-ÖĞRENİM BELGESİ'nin ASLI ve FOTOKOPİSİ)

5) 1 Top A4 fotokopi kağıdı.(Staj Dosyası Oluşturmak İçin)

6) Kayıt yaptıracak çırağın (18 yaşından büyük ise) SGK dan alınacak Müstahaklık Sorgulama Belgesi. (Doğum tarihine bir yıl ekle ve topla) (e-devlet)

7) 12.Sınıf "Ustalık Eğitimi" kaydı için Kalfalık Belgesinin aslı ve fotokopisi.

8) 19 yaşından gün almış olanların E-DEVLET'ten ya da Askerlik Şubesinden ASKERLİK DURUM BELGESİ (Doğum tarihine bir yıl ekle ve topla).

İŞLETMENİN GETİRECEĞİ EVRAKLAR

1) 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

2) Öğrenci HES Kodu.

3) işletmeye ait BANKA iBAN NO

4) Varsa İŞYERİ SGK siciL NO

5) USTALIK ve USTA ÖĞRETİCİLİK BELGELERİNİN fotokopisi (Belge sahibi işletmede çalışan ise SİGORTALI HİZMET LİSTESİ)

6) İŞLETME ŞİRKET İSE SÖZLEŞMELERİ İMZALAMAK İÇİN İMZA YETKİ YAZISI VE YA TİCARET SİCİL GAZETE FOTOKOPİSİ

NOT: SÖZLEŞME İMZALAMAYA İŞLETME YETKİLİSİ (Çırak 19 yaşından küçük ise) ÇIRAK-VELİ VE İŞLETME YETKİLİSİ BİRLİKTE GELECEKLERDİR. BAŞVURU SAHİBİ SİGORTALI İSE (SGK)

USTALIK BELGESİ ALMAK İÇİN

1-Öğrenim belgesi aslı veya onaylı örneği ile bir adet fotokopisi ( * )

2-Nüfus Cüzdanı/KimIik Kartı aslı ve fotokopisi ( * )

3-Bir adet BİYOMETRİK vesikalık fotoğraf

4-SosyaI Güvenlik Kurumu İşyeri unvan listeli prim dökümü

5-SGK İşe Giriş Bildirgeleri (Meslek Kodu Yazlı Olanların Mutaka Belge Alacağı Meslek İsminin Yazılı Olması Gerekir). (SGKveya e-Devet çıktısı)

6-MesIeki Açık öğretim Lisesi yüz yüze eğitimini tamamlama belgesi

7-MesIeği ile ilgili; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgelerin aslı ve fotokopileri ( * )

8-KaIfalık/UstaIık belgesi aslı ve fotokopisi ( * )

9-FiiIi askerlik veya mahkûmiyet süresi içinde mesleği ile ilgili aldığı mesleki eğitime ve/veya çalışmaya ilişkin belgeler

10-Yurt dışından alınan mesleği ile ilgili belgelerin ve onaylı tercümesinin aslı ve fotokopisi ( * )

11-MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi aslı ve fotokopisi ( * )

BAŞVURU SAHİBİ BAĞ-KUR'LU İSE;

1-Öğrenim belgesi aslı veya onaylı örneği ile bir adet fotokopisi ( * )

2-Nüfus Cüzdanı/KimIik Kartı aslı ve fotokopisi ( * )

3-Bir adet biyometrik vesikalık fotoğraf

4-Başvuruya esas kanıt dokümanlar

5-Bağ-Kur hizmet dökümü belgesi

6-Vergi dairesinden onaylı VERGİ MÜKELLEFİYET BELGESİ (Mutlaka Belge Alacağı Meslek İsminin Yazılı Olması Gerekir) (SGKveya e-Devet çıktısı)

7-0naylı Vergi Levhası (Mutlaka Belge Alacağı meslek İsminin Yazdı Olması Gerekir).

8-Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimini tamamlama belgesi

9-MesIeği ile ilgili; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgelerin aslı ve fotokopileri ( * )

10-KaIfaIık/UstaIık belgesi aslı ve fotokopisi ( * )

11-FiiIi askerlik veya mahkûmiyet süresi içinde aldığı mesleki eğitime ve/veya çalışmaya ilişkin belgeler,

12-Yurt dışından alınan belgelerin ve onaylı tercümesinin aslı ve fotokopisi ( * )

13-MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi aslı ve fotokopisi ( * )

14-(*) Asıl belgeler kontrol edildikten sonra başvuru sahibine iade edilecektir.

*BAŞVURU SAHİBİ İŞÇİ VE İŞVEREN OLARAK ÇALIŞMIŞ İSE BAĞKUR VE İŞÇİ içiN GEREKLİ BELGELERİ BİRLİKTE GETİRECEKTİR.

**KALFALIK BELGESİ İÇİN EN AZ BİR GÜNLÜK ÇALIŞMAYA DENK GELEN BELGELENDİRMELER,

**USTALIK BELGESİ İÇİN İSE EN AZ 5 YILLIK BELGELENDİRMELER GEREKLİDİR. BİLGİ TELEFON :0364 2348879/15

Yayın: 31.08.2018 - Güncelleme: 18.03.2023 14:48 - Görüntülenme: 3011