ÇORUM / MERKEZ - Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi

ÇIRAK KALFA USTALIK KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

,

D İ K K A T...

1) ÇIRAKLAR VE KALFALAR ÇALIŞACAĞI İŞYERİNİ KENDİLERİ BULACAKLARDIR.

2) MERKEZİMİZE KAYIT YAPTIRACAK OLAN ÇIRAK VE KALFALAR HAFTADA BİR GÜN OKULA; DİĞER GÜNLER  İŞ YERİNE GİDECEKTİR.

---ÇIRAK VE KALFA ÖĞRENCİNİN GETİRECEĞİ EVRAKLAR---

1) Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.

2) 1 Adet Vesikalık Fotoğraf

3) Sağlık durumunun, pratik eğitim (çalışacağı mesleğe uygun olup olmadığına dair doktor raporu)

4) Öğrenim Belgesi (TERCİH SONUÇLARINI BEKLEMEDEN KAYIT YAPTIRMAK İSTEYENLER ORTAOKULU TAMAMLADIĞINA DAİR OKULUNDAN RESMİ YAZI  GETİRECEKTİR. YA DA

İKİNCİ TERCİHLERDE, TERCİH SONUÇLARINDA MERKEZİMİZİ TERCİH ETMİŞ OLMAK.

(LİSEDE OKUYANLAR NAKİL YAPTIRARAK YA DA TASDİKNAME-ÖĞRENİM BELGESİ'nin ASLI ve FOTOKOPİSİ İLE)

5) 1 Top A4 fotokopi kağıdı.(Staj Dosyası Oluşturmak İçin)

6) (18 yaşından büyük, 19 yaş ve üstü) SGK dan alınacak Müstahaklık Sorgulama Belgesi.

7) 12.Sınıf "Ustalık Eğitimi" kaydı için Kalfalık Belgesinin aslı ve fotokopisi.

8) 19 yaşından gün almış olanların ASKERLİK DURUM BELGESİ

---İŞLETMENİN (USTANIN)GETİRECEĞİ EVRAKLAR---

1) 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.

2) İşletmeye ait BANKA İBAN NO

3) Varsa İŞYERİ SGK SİCİL NO

4) USTALIK ve USTA ÖĞRETİCİLİK BELGELERİNİN fotokopisi (Belge sahibi işletmede çalışan ise SİGORTALI HİZMET LİSTESİ)

5) İŞLETME ŞİRKET İSE SÖZLEŞMELERİ İMZALAMAK İÇİN İMZA YETKİ YAZISI VE YA TİCARET SİCİL GAZETE FOTOKOPİSİ

NOT: SÖZLEŞME İMZALAMAYA İŞLETME YETKİLİSİ (Çırak 18 yaşından küçük ise) ÇIRAK-VELİ VE İŞLETME YETKİLİSİ BİRLİKTE GELECEKLERDİR.

---USTALIK BELGESİ ALMAK İÇİN---

BAŞVURU SAHİBİ SİGORTALI İSE (SGK)

1-Öğrenim belgesi aslı veya onaylı örneği ile bir adet fotokopisi (*)

2-Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı aslı ve fotokopisi (*)

3-Bir adet BİYOMETRİK vesikalık fotoğraf

4-Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri unvan listeli prim dökümü

5-SGK İşe Giriş Bildirgeleri (Meslek Kodu Yazlı Olanların Mutaka Belge Alacağı Meslek İsminin Yazılı Olması Gerekir). (SGK veya e-Devet çıktısı)

6-Mesleki Açık öğretim Lisesi yüz yüze eğitimini tamamlama belgesi

7-Mesleği ile ilgili; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgelerin asli ve fotokopileri (*)

8-Kalfalik/Ustalık belgesi asli ve fotokopisi (*)

9-Fiili askerlik veya mahkûmiyet süresi içinde mesleği ile ilgili aldığı mesleki eğitime ve/veya çalışmaya ilişkin belgeler

10-Yurt dışından alınan mesleği ile ilgili belgelerin ve onaylı tercümesinin aslı ve fotokopisi (*)

11-MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi aslı ve fotokopisi (*)

---BAŞVURU SAHİBİ BAĞKURLU İSE (BAĞ-KUR)---

1-Öğrenim belgesi aslı veya onaylı örneği ile bir adet fotokopisi (*)

2-Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı aslı ve fotokopisi (*)

3-Bir adet biyometrik vesikalık fotoğraf

4-Başvuruya esas kanıt dokümanlar

5-Bağ-Kur hizmet dökümü belgesi

6-Vergi dairesinden onaylı VERGİ MÜKELLEFİYET BELGESİ (Mutlaka Belge Alacağı Meslek İsminin Yazılı Olması Gerekir) (SGK veya e-Devet çıktısı)

7-Onaylı Vergi Levhası (Mutlaka Belge Alacağı meslek İsminin Yazdı Olması Gerekir).

8-Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimini tamamlama belgesi

9-Mesleği ile ilgili; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgelerin aslı ve fotokopileri (*)

10-Kalfalik/Ustalık belgesi aslı ve fotokopisi (*)

11-Fiili askerlik veya mahkûmiyet süresi içinde aldığı mesleki eğitime ve/veya çalışmaya ilişkin belgeler,

12-Yurt dışından alınan belgelerin ve onaylı tercümesinin aslı ve fotokopisi (*)

13-MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi aslı ve fotokopisi (*)

14-(*) Asıl belgeler kontrol edildikten sonra başvuru sahibine iade edilecektir.

*BAŞVURU SAHİBİ İŞÇİ VE İŞVEREN OLARAK ÇALIŞMIŞ İSE BAĞKUR VE İŞÇİ İÇİN GEREKLİ BELGELERİ BİRLİKTE GETİRECEKTİR.

**KALFALIK BELGESİ İÇİN EN AZ BİR GÜNLÜK ÇALIŞMAYA DENK GELEN BELGELENDİRMELER,

**USTALIK BELGESİ İÇİN İSE EN AZ 5 YILLIK BELGELENDİRMELER GEREKLİDİR.

Yayın: 14.07.2023 - Güncelleme: 14.07.2023 09:58 - Görüntülenme: 624